Veiligheidscultuur en -gedrag in de bouw

 

Ondanks de aandacht voor de veiligheidscultuur in de bouwsector, blijft het aantal ongevallen hoog. Dit is zorgwekkend, aangezien ongevallen leiden tot persoonlijk leed en economische schade. Het is daarom belangrijk om te investeren in de veiligheidscultuur en het gedrag binnen organisaties. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Wat is veiligheidscultuur eigenlijk? Welke factoren zijn hierop van invloed? En wat kun jij hieraan bijdragen?

Aboma Consultancy neemt je op donderdag 18 april aanstaande mee in de complexiteit van veiligheid, en de invloed van cultuur en gedrag hierop, tijdens een vroege vogelsessie. Vanaf 8.00 uur ben je van harte welkom op ons kantoor in Ede. Tijdens de inloop is er voldoende gelegenheid om bij te praten met branchegenoten en/of te genieten van een uitgebreid ontbijt.

Ervaar, reflecteer en leer!

Mitran Boelee en Monica Miegies, experts op het gebied van veiligheidscultuur en -gedrag, laten je vervolgens zelf ervaren welke factoren van invloed zijn op je eigen veiligheidsgedrag met behulp van een interactieve opdracht. Leuk en leerzaam!

Praktisch als we zijn bij Aboma Consultancy geven we je uiteraard praktische handvatten mee die je direct kunt toepassen binnen je eigen organisatie. Kortom, we gaan ervaren, reflecteren en leren!

Wil jij meer inzicht krijg in de factoren die van invloed zijn op veiligheidsgedrag? Dan is de vroege vogelsessie op donderdag 18 april 2024 echt iets voor jou! Aboma Consultancy helpt je bij het nemen van weloverwogen beslissingen over veiligheidsgedrag in jouw organisatie. Je bent van harte welkom!

Programma

8.00 uur

Inloop en ontbijt

8.30 uur

Welkom en inleiding

9.15 uur

Interactieve opdracht
Mitran Boelee en Monica Miegies van Aboma Consultancy laten je door middel van een opdracht het belang ervaren van communicatie, samenwerking en veiligheid. Dit levert ongetwijfeld mooie eye-openers op!

10.00 uur

Korte pauze

10.15 uur

Reflectie en evaluatie
Na de pauze gaan we in op de ervaringen van de deelnemers. Wat hebben we geleerd tijdens de opdracht? Welke inzichten hebben we opgedaan? Een waardevol moment van reflectie en evaluatie. Uiteraard maken we een koppeling naar de theorie en krijg je concrete handvatten om toe te passen binnen je eigen organisatie.

10.45 uur

Samenvatting en gelegenheid tot vragen

10.45 uur

Einde

Inschrijven?
De sessie wordt gehouden op het kantoor van Aboma, Maxwellstraat 49a in Ede en begint om 8.00 uur met een lekker ontbijt. Deelname is kosteloos, maar er is slechts plek voor 20 deelnemers, dus wees er snel bij!

Ben je erbij op donderdag 18 april? Je bent van harte welkom! Schrijf je direct in voor de vroege vogelsessie ‘Veiligheidscultuur en -gedrag in de bouw’ via deze link.

Inschrijven voor de vroege vogelsessie kan tot 11 april aanstaande.

Pijl links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.