VEILIGHEIDSCULTUUR IN DE BOUW

Nulmeting

Wil je weten hoe het gesteld is met de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om het veiligheidsniveau te verhogen en de risico’s te verlagen? Of wil je voldoen aan de eisen van opdrachtgevers die de Safety Culture Ladder (SCL) als inkoopvoorwaarde hanteren? Dan is de nulmeting SCL van Aboma Consultancy de eerste stap!

Een eerste stap op weg naar een hoger veiligheidsniveau

De nulmeting SCL is een dienst die wij aanbieden om je een objectief en onafhankelijk beeld te geven van de huidige veiligheidscultuur binnen jouw organisatie. Met de nulmeting SCL kun je de veiligheidscultuur vergelijken met de vijf niveaus van de SCL: pathologisch, reactief, berekenend, proactief en vooruitstrevend.

Uit welke stappen bestaat een nulmeting?

De nulmeting SCL bestaat uit twee onderdelen: een online vragenlijst en interviews met een van onze adviseurs. De online vragenlijst is de Self Assessment Questionnaire (SAQ), een gestandaardiseerde vragenlijst die gebaseerd is op de eisen van de SCL. De SAQ wordt ingevuld door een representatieve steekproef van jouw medewerkers uit verschillende functies en niveaus.

Het interview met onze adviseur is een verdiepingsslag op de resultaten van de SAQ. Onze adviseur gaat in gesprek met verschillende medewerkers van jouw organisatie, van de directie en het management tot de uitvoerende medewerkers, over de visie, het beleid en de praktijk van veiligheid. Onze adviseur checkt de antwoorden op de SAQ aan de werkelijkheid en geeft feedback en advies over de mogelijkheden voor verbetering.

Hoe verder na de nulmeting?

Het onderzoek wordt afgesloten met een eindrapport over het niveau van de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie. Daarin stelt onze adviseur een gap-analyse en een plan van aanpak op, waarin de acties en de stappen worden beschreven die nodig zijn om het gewenste niveau te bereiken.

Met de nulmeting krijg je dus een compleet en betrouwbaar beeld van jouw organisatie. Je kunt de nulmeting gebruiken om de veiligheidsprestaties te verbeteren, de risico’s te verlagen en de concurrentiepositie te versterken. Bovendien kun je met de nulmeting SCL een goede voorbereiding treffen voor een eventuele certificering.

Zeker weten of de nulmeting voor jouw organisatie interessant is? Vul het formulier in of bel ons!

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.