VEILIGHEIDSCULTUUR IN DE BOUW

Governance Code voor Veiligheid in de Bouw

De GCVB benadrukt het belang van samenwerking tussen alle partijen in de keten om een veilige werkomgeving te creëren. Dit betekent dat niet alleen aannemers en bouwbedrijven verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, maar ook de opdrachtgevers, ontwerpers en toeleveranciers. Door gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen en veiligheid als prioriteit te stellen, kan er een veiligheidsbewuste werkomgeving worden gecreëerd.

Een veiligheidsbewuste werkomgeving

Daarnaast richt de code zich op het investeren in veiligheidscultuur en gedrag. Een veiligheidscultuur betekent dat veiligheid integraal onderdeel is van de bedrijfscultuur en dat het wordt nageleefd op alle niveaus van de organisatie. Het gaat daarbij niet alleen om het naleven van veiligheidsvoorschriften, maar ook om het creëren van een werkomgeving waarin werknemers elkaar aanspreken op onveilig gedrag en elkaar helpen om veilig te werken.

De GCVB en veiligheidscultuur

Kortom, de Governance Code voor Veiligheid in de Bouw is een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheidscultuur in de bouwsector. Door samen te werken en te investeren in veiligheidscultuur en gedrag, kan er een veiligheidsbewuste werkomgeving worden gecreëerd waarin veel arbeidsongevallen worden voorkomen. Het naleven van deze code is dan ook van groot belang voor alle partijen in de bouwsector.

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.