Vaardigheden in het bouwproces

V&G-coördinatie in de uitvoeringsfase

Intro
Tijdens de uitvoeringsfase van het bouwproces hebben werkgevers en werknemers verplichtingen als het gaat om veiligheid en arbeidsomstandigheden op de bouwplaats. Volgens de wet is de werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van werknemers tijdens de bouw. Maar werkgevers moeten ook doelmatig samenwerken en rekening houden met de omstandigheden waaronder mensen een gebouw realiseren dan wel onderhouden. Een bouwwerk moet veilig gebouwd en onderhouden kunnen worden. Dit gebeurt onder het toeziend oog van de V&G-coördinator voor de uitvoeringsfase. Hij is de spin in het web en de regisseur voor de arbeidsomstandigheden op de bouwplaats. De V&G-coördinator uitvoeringsfase coördineert en adviseert op het gebied van veiligheid en gezondheid in de uitvoeringsfase van een bouwproject en is verantwoordelijk voor het actueel houden van een V&G-plan en V&G-dossier.

Wat leer je?
Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan je verantwoordelijkheden en taken gedurende de uitvoerings- en onderhoudsfase. Met praktische handvatten leren we je stap voor stap hoe je bijvoorbeeld het V&G-plan en V&G-dossier actueel houdt, hoe om te gaan met V&G-deelplannen en hoe je V&G-coördinatie op een praktische wijze kan organiseren.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus V&G-coördinatie in de uitvoeringsfase duurt 1 of 2 dagen, al naar gelang jouw wensen. Een huiswerkopdracht maakt deel uit van de 2-daagse cursus.

Wat is het programma?
Het programma wordt op maat gemaakt en op jouw processen afgestemd. Het programma is interactief en zal aan de hand van theorie en cases worden uitgevoerd. De basis voor deze cases kunnen bedrijfseigen projecten zijn. Zo wordt de praktijk de basis van het geleerde en kan direct in de praktijk worden toegepast. Zo heb je maximaal rendement van de cursus.

Programma (basis) in het kort:

  • Wettelijke verplichtingen en aansprakelijkheid
  • Risicobronnen herkennen en inschatten
  • Arbobesluit Bouwproces, de projectrisico-inventarisatie
  • Casus ontwerp beoordeling
  • Het V&G-plan
  • Het V&G-dossier
  • V&G-coördinatie, de taken van de coördinator
  • Instrumenten voor de V&G-coördinator
  • Casus ontwerp RI&E
  • Toets

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor leidinggevenden in het bouwproces, denk aan projectleiders, (hoofd)uitvoerders en werkvoorbereiders.

Wij verzorgen de cursus incompany op jouw of onze locatie. De maximale groepsgrootte bedraagt 12 personen.

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.