Vaardigheden in het bouwproces

Cursus Safety Culture Ladder: implementatie in de praktijk

Cursus ‘Safety Culture Ladder implementeren binnen jouw organisatie?’ Maak nu een verdiepingsslag

 

Het zal je niet zijn ontgaan! Van alle partijen in de bouw die de Governance Code hebben getekend of deze onderschrijven, of van bedrijven die voor deze partijen werkzaamheden uit gaan voeren, wordt vanaf 2022 een extra investering gevraagd in de veiligheid van medewerkers. De Safety Culture Ladder, voorheen Veiligheidsladder, wordt gehanteerd als standaard instrument om het veiligheidsbewustzijn meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Nog meer informatie nodig? Lees dan hier alles over de veiligheidsladder (Safety Culture Ladder).

Heeft jouw organisatie de Safety Culture Ladder (SCL) inmiddels omarmd en denk je na over hoe deze daadwerkelijk te implementeren binnen jouw organisatie? Dan zetten we graag samen met jou de eerste stappen op de Safety Culture Ladder tijdens onze cursus ‘Safety Culture Ladder: implementatie in de praktijk’.

Wat leer je in deze cursus?

De intentie binnen de organisatie is er, maar nu daadwerkelijk aan de slag! Hoe pak je dat planmatig aan? Hoe kom je tot een goede planning met een haalbaar tijdspad? Wat hoort er in jouw Plan van Aanpak thuis? Hoe ziet het certificatieproces eruit en welke rol speelt gedrag en cultuur in de Safety Culture Ladder? Dat zijn zomaar een aantal praktische vragen waar je tegenaan loopt als je gaat starten met het projectplan.

Tijdens de cursus bieden we je een aantal praktische handvatten om concreet mee aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie. We gaan ervan uit dat je al in hoofdlijnen bekend bent met de Safety Culture Ladder en nemen je een stukje verder mee in de achtergronden; veiligheidsbewustzijn is namelijk een veelomvattend begrip. Daarna nemen we je stap voor stap mee in het implementatietraject met veel praktijkvoorbeelden en ‘do’s en don’ts’.

Hoe lang duurt de cursus ‘Safety Culture Ladder: implementatie in de praktijk’?

De cursus ‘Safety Culture Ladder: implementatie in de praktijk’ duurt één dag, van 8.30 tot 16.00 uur.

Wat is het programma?

  • Inzicht: wat is de Safety Culture Ladder?
  • Bewustwording: veiligheid, gedrag en cultuur
  • Stappen: hoe ziet het proces en het Plan van Aanpak eruit?
  • Voorbeelden: wat kun je verwachten tijdens de audit?

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor medewerkers binnen jouw organisatie die direct betrokken zijn bij de implementatie, zoals directie en KAM-coördinatoren.

Wij verzorgen de training op diverse externe locaties, maar de training kan op verzoek ook incompany worden verzorgd. De maximale groepsgrootte bedraagt 12 personen. Laat het ons weten in het informatieformulier.

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.