Technische vaardigheden

Veilig werken met gevelonderhoudsinstallaties

Intro
Hogere woongebouwen en kantoortorens zijn veelal voorzien van een gevelonderhoudsinstallatie voor glasbewassing of het uitvoeren van inspecties of onderhouds- en herstelwerkzaamheden. De installaties kunnen, afhankelijk van de uitvoering, complex zijn en niet eenvoudig te bedienen. Toch mag iedereen die een instructie heeft ontvangen op grote hoogte in een gevelonderhoudsinstallatie werken. Gebouweigenaren of beheerders kunnen geconfronteerd worden met het feit dat de aanwezige gevelonderhoudsinstallatie moet worden ingezet voor andere werkzaamheden dan het reinigen van ramen, bijvoorbeeld bij gevelschades of lekkages.

Wat leer je?
Tijdens de cursus worden medewerkers uit jouw organisatie opgeleid hoe een gevelonderhoudsinstallatie op een veilige wijze kan worden bereikt en bediend. Het doel van de cursus is om medewerkers vertrouwd te laten worden met het gebruik van een gevelonderhoudsinstallatie en inzicht te geven in de gevaren die hieraan verbonden zijn.

Hoe lang duurt de training?
De cursus Veilig werken met gevelonderhoudsinstallaties duurt een dagdeel (4 uur).

Wat is het programma?

  • De installatie
  • Primaire veiligheid bij het bedienen van de installatie
  • Het toepassen van noodprocedures
  • Praktijkdeel betreden en gebruik
  • Hoe te handelen bij calamiteiten

Voor wie?
Deze opleiding is geschikt voor gebouweigenaren, beheerders, huismeesters, leden van Verenigingen van Eigenaren, conciërges, medewerkers van technische diensten, beveiligingsbedrijven en BHV’ers en hulpverleners.

Wij verzorgen de cursus op jouw locatie. De maximale groepsgrootte bedraagt 6 personen.

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.