Technische vaardigheden

Bevrijden van personen uit liftinstallaties

Intro
Opgesloten raken in een lift is geen prettige ervaring maar gebeurt meerdere keren per jaar. Snel en adequaat handelen is op dat moment geboden; personen kunnen in paniek raken of (medische) hulp nodig hebben. Kennis om op veilige wijze personen uit liften te bevrijden is daarom van groot belang. Je kunt dan adequaat optreden in geval van calamiteiten met de lift. Wij leiden jouw mensen op locatie op om dit snel en efficiënt te kunnen uitvoeren.

Wat leer je?
Tijdens de cursus worden medewerkers uit jouw organisatie opgeleid om op veilige wijze personen te bevrijden uit liften zonder daarbij zelf in gevaar te komen. Het doel is om jouw medewerkers vertrouwd te laten worden met de installatie en op verantwoorde wijze personen te kunnen bevrijden die zijn opgesloten in een lift. De deelnemers krijgen inzicht in de bijbehorende risico’s, bijvoorbeeld tijdens onjuist verrichte handelingen. De cursus bevat zowel een theorie- als een praktijkdeel en wordt afgesloten met een toets.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus Bevrijden van personen uit liftinstallaties duurt één dag.

Wat is het programma?

  • De liftinstallatie
  • Primaire veiligheid bij bevrijdingsacties
  • Het bedienen van de lift
  • Het toepassen van noodprocedures
  • Risicomijding bij bevrijdingsacties
  • Praktijkdeel bevrijden van personen
  • Toets

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor gebouweigenaren, beheerders, huismeesters, leden van Verenigingen van Eigenaren, conciërges, medewerkers van technische diensten of beveiligingsbedrijven, BHV’ers en hulpverleners.

Wij verzorgen de cursus incompany op jouw locatie. De maximale groepsgrootte bedraagt 6 personen.

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.