“Met onze papieren en digitale uitgave hebben abonnees actuele, overzichtelijke en ter zake doende informatie over zo’n 200 bouwonderwerpen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en materieel”, zegt Petra Perik, hoofdredacteur van de Abomafoon. Bouwers profiteren zo van de kennis en ervaring van ruim dertig veiligheidskundigen, adviseurs en technisch inspecteurs van Aboma Consultancy bv, Aboma Certification bv en Aboma Inspections bv. Leden van Bouwend Nederland met een omzet tot tien miljoen euro ontvangen gratis een Consultancy abonnement. Hierin is één persoonlijke Abomafoon-licentie (digitaal) gratis inbegrepen. En het aantal abonnees? “Dat groeit met de dag.”

Aboma (Ede, Gelderland) is al ruim zestig jaar een begrip als kennisinstituut op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. “We leveren direct bruikbare informatie die je op de bouwplaats of binnen je organisatie nodig hebt”, zegt Perik. “De Abomafoon, onze arbowijzer voor de bouw, telt ongeveer 200 onderwerpen, controlelijsten en toolboxen van bouwplaatsinrichting tot hijswerkzaamheden en van machines en gereedschappen tot gezondheids- en werkplekaspecten. Bij ieder onderwerp maken we een vertaalslag in begrijpelijke taal. Dit bespaart abonnees veel uitzoekwerk en tijd.”

Samen met een groep van vier redacteuren is Perik als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de Abomafoon. De redactie valt terug op het eigen Aboma-netwerk van meer dan dertig veiligheidskundigen, adviseurs en technisch inspecteurs.

Toolbox
Wet- en regelgeving begeleidt de verschillende onderdelen van de dagelijkse bouw- en infrapraktijk. Moderne vraagstukken – denk aan elektrificatie, aandacht voor psychosociale arbeidsbelasting of de Veiligheidsladder – vragen om aandacht. Perik: “Alle onderwerpen zijn per hoofdstuk overzichtelijk bij elkaar verzameld. De informatie wordt ondersteund door tekeningen, tabellen, controlelijsten en toolboxonderwerpen. Het gebruiksgemak staat hierbij voorop. “De gebundelde informatie verschijnt in een jaarboek. Actuele informatie is via abomafoon.nl beschikbaar en eenvoudig inzetbaar voor meerdere vestigingen en medewerkers.

Abomafoon als onderdeel van Consultancy abonnement
De Abomafoon maakt onderdeel uit van het Consultancy abonnement, maar is ook “los” verkrijgbaar. Aboma Consultancy biedt leden van Koninklijke Bouwend Nederland het Consultancy abonnement gratis, dan wel tegen een aanzienlijke korting, aan. Binnen het Consultancy abonnement ontvang je 1 gratis persoonlijke Abomafoon licentie (digitaal) en 50% korting op de jaareditie van het Abomafoon boek.

Perik besluit: ” Je wilt als bouwer immers over de meest actuele informatie beschikken. Met het afsluiten van een Consultancy abonnement, beschik je dus ook meteen over de Abomafoon met alle arbogerelateerde wet- en regelgeving in begrijpelijke taal.”

Pijl links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.