Keuringen

RVS in zwembaden

Hoe veilig is uw zwembad?

Onderzoeksplicht naar RVS
Eigenaren van overdekte zwembaden moeten een onderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van “niet-resistent roestvrijstaal” op plaatsen waar breuk kan leiden tot persoonlijk letsel (onderzoeksplicht vóór 1 januari 2017). Door de chloordampen kan het roestvrij staal namelijk aangetast worden met gevaarlijke situaties tot gevolg. Veel zwembaden hebben gelukkig de grootste risico-onderdelen nu wel vervangen, maar toch zijn er nog veel ‘restpunten’ waarbij actie ondernomen zou moet worden.

Veiligheid in zwembaden
In 2011 kwam een baby om het leven doordat een luidspreker naar beneden viel die met roestvrij stalen bouten was opgehangen. Een situatie waar geen enkele exploitant debet aan wil zijn. Om vergelijkbare situaties te voorkomen is een snelle aanpak vereist. Een uitgebreid onderzoek naar het gebruik van roestvrij staal is noodzakelijk én verplicht volgens een wetswijziging in 2016 op de Regeling Bouwbesluit 2012.

Kom in actie!
Wanneer je als exploitant van een zwembad meer wilt weten over de veiligheid van jouw zwembad met betrekking tot het gebruik van RVS, kan Aboma Inspections je verder helpen. Wij voeren een uitgebreid onderzoek uit, waarvan een inventarisatie van de toegepaste materialen onderdeel is. Ook een helder rapport met risico-inventarisatie en plan van aanpak wordt geleverd. Je kunt direct praktisch aan de slag!

Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.