Keuringen

Risico inventarisatie

Aboma Inspections beoordeelt, toetst én schrijft risico inventarisaties

Machines veilig gebruiken? Breng de risico’s in kaart
Werken met machines brengt risico’s met zich mee. Voor zowel fabrikanten, werkgevers en gebruikers is het van belang dat machines en arbeidsmiddelen veilig kunnen worden gebruikt.

Wat is een risico inventarisatie?
Met een risico inventarisatie breng je in kaart of de risico’s voldoende zijn afgedekt. Aboma Inspections brengt de risico’s voor je in kaart alsook de bijbehorende maatregelen om de risico’s in te perken. Ook evalueren wij regelmatig of deze maatregelen nog steeds afdoende zijn.

Wanneer is een risicoanalyse verplicht?
Bouw je een nieuwe machine of bouw je een bestaande machine om? Dan moet je als fabrikant voldoen aan de Machinerichtlijn en ben je verplicht om een risicobeoordeling te maken.

Zet je bestaande machines in? Dan moet je als werkgever of gebruiker voldoen aan de Arbowet. Door middel van een verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie toon je dan aan dat je de machine nog veilig kunt inzetten.

Hulp nodig bij je RI&E?
Aboma Inspections biedt hulp op maat. Wij kunnen jouw RI&E beoordelen of toetsen, maar ook een volledige RIE voor je opstellen. Zoek je ondersteuning bij het opstellen van jouw risico inventarisatie? Aboma Inspections kan:

  • je opleiden en de weg wijzen om dit zelf te doen,
  • jouw RI&E beoordelen/toetsen,
  • een volledige RI&E voor je opstellen en je al het werk uit handen nemen.
Pijl Links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.