Keuringen

CE-markering

Begeleiding CE-markering van machines

CE markering: voldoen jouw machines aan de geldende richtlijnen?
CE markering, een veelgehoorde term. Maar wat is het eigenlijk en wanneer is het aan de orde? Het CE keurmerk is een verklaring van de fabrikant dat een machine/arbeidsmiddel aan de Europese richtlijnen voldoet. Alle machines en arbeidsmiddelen moeten zijn voorzien van CE markeringen. Ga je een machine aanschaffen of ombouwen, of ben je gebruiker? Let hier dan op!

Aboma Inspections verheldert CE keur
Vraag je je af wat jouw verantwoordelijkheden zijn als het gaat om CE markering? Aboma Inspections weet als geen ander hoe het zit met jouw plichten en aansprakelijkheid. Wij vertalen de complexe regelgeving rondom CE markeringen op praktische wijze. We zijn niet alleen specialist op het gebied van materieel en machines/arbeidsmiddelen. Ook voor de CE keur van personenliften en roltrappen kun je bij ons terecht.

Begeleiding bij CE-keuring
Aboma Inspections biedt ondersteuning in het ontwerptraject. Of het nu gaat om de CE markering bij nieuwbouw, ombouw of verbouw van machines, wij begeleiden zowel fabrikanten als gebruikers in het gehele CE certificeringtraject. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stappen:

  • In kaart brengen welke Europese richtlijnen van toepassing zijn (Machinerichtlijn, ATEX, EMC, Laagspanningsrichtlijn).
  • Beoordelen van een RI&E.
  • Controleren van tekeningen, schema’s en/of gebruiksinstructies.
  • Verifiëren van constructieberekeningen.
Pijl Links Terug