Keuringen

CE-markering

Begeleiding CE-markering van machines

CE-markering: voldoen jouw machines aan de geldende richtlijnen?
CE-markering, een veelgehoorde term. Maar wat is het eigenlijk en wanneer is het aan de orde? CE-markering is een verklaring van de fabrikant dat een machine/arbeidsmiddel aan de Europese richtlijnen voldoet. Alle machines en arbeidsmiddelen moeten zijn voorzien van CE-markeringen. Ga je een machine aanschaffen of ombouwen, of ben je gebruiker? Let hier dan op!

Aboma Inspections verheldert CE-markering
Vraag je je af wat jouw verantwoordelijkheden zijn als het gaat om CE-markering? Aboma Inspections weet als geen ander hoe het zit met jouw plichten en aansprakelijkheid. Wij vertalen de complexe regelgeving rondom CE-markeringen op praktische wijze. We zijn niet alleen specialist op het gebied van materieel en machines/arbeidsmiddelen. Ook voor de CE-markering van personenliften en roltrappen kun je bij ons terecht.

Begeleiding bij CE-markering
Aboma Inspections biedt ondersteuning in het ontwerptraject. Of het nu gaat om de CE-markering bij nieuwbouw, ombouw of verbouw van machines, wij begeleiden zowel fabrikanten als gebruikers in het gehele CE-certificeringtraject. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stappen:

  • In kaart brengen welke Europese richtlijnen van toepassing zijn (Machinerichtlijn, ATEX, EMC, Laagspanningsrichtlijn).
  • Beoordelen van een RI&E.
  • Controleren van tekeningen, schema’s en/of gebruiksinstructies.
  • Verifiëren van constructieberekeningen.
Pijl Links Terug