Onze artikelen

Samenwerking waar je energie van krijgt

Een zonnepark met duizenden zonnepanelen, op een terrein van 40 hectare in Middelharnis. Dat is het duurzame decor waartegen een eveneens duurzame samenwerking plaatsvindt op veiligheidsgebied.

In opdracht van BELECTRIC GmbH zorgen Aboma en Wilgh QSE voor de HSE-plannen en het veiligheidsmanagement op locatie.

24-09-2020
Lees meer Pijl rechts

Veiligheid in aanbestedingen verankeren

Vanaf 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn op als verplichting in aanbestedingen en contracten, en wordt de Veiligheidsladder (inmiddels omgedoopt tot Safety Culture Ladder) gehanteerd om het veiligheidsbewustzijn van de betrokken partijen meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Hiertoe wordt zowel certificering gevraagd van opdrachtgevers als opdrachtnemers. Aboma biedt ondersteuning in de advies- en certificeringstrajecten.

14-05-2020
Lees meer Pijl rechts

Veiligheidskundigen op locatie voor een toenemende vraag

Bouwveiligheid vraagt vanwege de complexiteit van bouwlocaties en strengere regelgeving een proactieve rol van projectpartijen. Aboma Advies heeft de expertise om bouwveiligheidsprocessen goed te ondersteunen, maar ook behoefte aan extra capaciteit om de klant – in veel gevallen aannemer, binnen de projectorganisatie te begeleiden. Een partnerschap met Wilgh QSE uit Woerden breidt de capaciteit uit naar zeventig veiligheidskundigen – ‘een verdubbeling, op basis van een inhoudelijke match’.

17-03-2020
Lees meer Pijl rechts

Certificering van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu steeds belangrijker

In een branche waar het risico op een ongeval groot is, vind je vaak veel veiligheidsmaatregelen. De bouw, transport en grond, weg en waterbouw sector zijn hier goede voorbeelden van. Deze branches zijn al behoorlijk goed georganiseerd als het gaat om kwaliteit, gezond & veilig werken en milieu. Er zijn veel wet- en regelgeving, sectorafspraken en instrumenten om de veiligheid in deze branches te vergroten. Toch vinden er nog veel ongevallen plaats. Op allerlei vlakken slaan organisaties de handen ineen om de veiligheidscultuur in brede zin te verbeteren.

25-02-2020
Lees meer Pijl rechts