Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de gloednieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Deze tool is een belangrijke stap voorwaarts in de missie van KPCV om maximale aandacht te geven aan constructieve veiligheid in alle fasen van elk bouwproject.

Borgr: veiligheid borgen in het hele proces
Borgr is een online tool die constructieve veiligheid borgt in het gehele ontwikkelproces. Van het startsein tot de oplevering en het gebruik van een bouwwerk, leidt Borgr de gebruiker stap voor stap door het project. De tool stelt gerichte vragen over veiligheid in elke fase, zodat er tijdig aandacht is voor potentiële risico’s. Gebruikers kunnen antwoorden bevestigen, relevante informatie toevoegen en hun teamleden informeren, zowel intern als extern.

Samenwerking voor een veiliger bouwproces
De ontwikkeling van Borgr is een gezamenlijk initiatief van KPCV en haar partners. Tijdens de lancering riepen sprekers, waaronder Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV), alle ketenpartners in de bouw op om gebruik te maken van deze nieuwe webtool. “Door samen te werken en onze kennis te delen, kunnen we projecten steeds veiliger ontwikkelen”, aldus Dick Stoelhorst, voorzitter van KPCV.

Bekijk hier de video met de bijdragen van de genoemde partners:

Eerste ervaringen met Borgr
Tijdens het symposium gaven Dik Spekkink (contentmanager KPCV), Ronald de Groot (veiligheidskundige bij Dura Vermeer) en René Sterken (hoofd cluster Ontwerp & Engineering bij BAM Advies & Engineering) een toelichting op de werking van Borgr en deelden ze hun eerste ervaringen met de tool. De reacties waren unaniem positief: Borgr wordt gezien als een gebruiksvriendelijke en praktische tool die een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het borgen van constructieve veiligheid in de bouw.

De toekomst van constructieve veiligheid
Met de lancering van Borgr zet KPCV een belangrijke stap in het verhogen van de constructieve veiligheid van de bouwsector. De tool heeft het potentieel om de veiligheid op bouwplaatsen aanzienlijk te verbeteren en zo het aantal bouwongevallen te verminderen.

Uitrol
Dura Vermeer en BAM hebben een concreet plan uitgewerkt om Borgr intern te introduceren. De overige partners die direct bij de ontwikkeling betrokken waren, Pieters Bouwtechniek en Aboma, zullen snel volgen. De webtool wordt gratis aan geïnteresseerde partijen beschikbaar gesteld. Er heeft zich inmiddels al een mooi aantal partijen gemeld die Borgr willen implementeren. Heeft u ook interesse? Stuur dan een mail naar borgr@kpcv.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Welkom bij Borgr op KPCV. U vindt daar ook links naar de presentaties van Dik Spekkink, Ronald de Groot en René Sterken.

Borgr gebruiken? Stuur een mail: borgr@kpcv.nl

(Foto: initiatiefnemer Ronald de Groot tijdens zijn bijdrage aan de lancering van Borgr).

Pijl links Terug

Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen contact op.