In de media

Alle artikelen Pijl rechts

Veiligheid begint bij het ontwerp, maar de kennis ontbreekt bij opdrachtgevers en adviseurs

Twee jaar lang zetten Aboma en Bouwend Nederland zich in voor veiligheid ‘aan de voorkant’. Conclusie? Het kennisniveau bij opdrachtgevers en adviseurs moet flink omhoog en “een aannemer mag best kritisch zijn naar de opdrachtgever.”

Aan de voorkant beginnen: dat was het doel van de voucheractie ‘Veiligheid aan de Voorkant’ van Bouwend Nederland. In samenwerking met Aboma konden bouwteams gratis advies krijgen op hun voorlopige ontwerp.

(Cobouw)

29-11-2021
Lees meer
aboma keurmerk lift

Voorkomen dat aandacht voor veiligheidsvoorzieningen in liften verslapt

Met de lift naar je appartement op de tiende verdieping. De roltrap nemen in het winkelcentrum. We staan er nauwelijks bij stil, zo vanzelfsprekend zijn deze verticale transportmiddelen in ons dagelijks leven. Dat geldt ook voor de veiligheid ervan. Aboma levert hieraan een belangrijke bijdrage. Als Conformiteits Beoordelings Instantie, kortweg CBI, verricht Aboma onafhankelijke keuringen en controles aan liften.

“Juist omdat de liften in Nederland zo veilig zijn, is de noodzaak van liftkeuringen niet altijd even zichtbaar”, zegt Manager Liften Bert Huisman van Aboma. “Er gebeuren nauwelijks ongelukken. Toch is het cruciaal om liften te keuren.”

(Stedenbouw 770)

15-11-2021
Lees meer

Het laatste nieuws

Al het nieuws

Gratis webinar Safety Culture Ladder: nieuwe data 2022!

Ben jij voorbereid op de komst van de Safety Culture Ladder (voorheen Veiligheidsladder) in 2022?

De afgelopen periode hebben wij diverse webinars verzorgd voor geïnteresseerden in de Safety Culture Ladder. Ons webinar gemist? Niet getreurd!

De komende maanden geven wij nog een aantal van deze webinars, check de nieuwe data! Veilig vanachter je eigen scherm helpen we je op weg bij je voorbereidingen voor implementatie van de Safety Culture ladder.

08-11-2021
Lees meer

Invoering en handhaving ViA

De werkgroep Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) heeft overlegd met vertegenwoordigers van certificerende instellingen (CI-en).

Door de enorme vraag vanuit de bouwsector is alle capaciteit voor het uitvoeren van audits en toetsen dit najaar al bezet en begint ook het eerste kwartaal van 2022 vol te lopen.

21-10-2021
Lees meer

Abomafoon

Abomafoon, dé arbowijzer voor de bouw
Digitaal informatiesysteem

Om jouw en je medewerkers tijd te besparen en nieuwe inzichten te bieden, bundelt Aboma continu de vele wetten en belangrijkste publicaties over veiligheid, kwaliteit en milieu in één naslagwerk: de Abomafoon…

Lees meer Pijl rechts

Vacatures

Altijd al willen werken bij dé organisatie waar het verbeteren en borgen van veilig werken, kwaliteit en milieu centraal staat?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en deskundige adviseurs, veiligheidskundigen, inspecteurs en/of auditors. Bekijk onze actuele vacatures. Misschien worden wij binnenkort collega’s!

Lees meer Pijl rechts