In de media

Alle artikelen Pijl rechts
panarama view bouw

Opstellingseisen die botsingen torenkranen moeten voorkomen te vrijblijvend

Met een verplichte gecertificeerde opstellingstoets, had het dodelijke kraanongeval in Den Haag in 2019, waarbij een machinist van 60 meter hoogte uit een liftkooi werd geslingerd, voorkomen kunnen worden. Dat concludeert het instituut Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT). “De opstellingskeuring die botsingen tussen kranen moet voorkomen, is nu te vrijblijvend. “Theoretisch gezien kunnen tien technisch perfect gekeurde kranen elkaar allemaal omstoten.”

Adviseur Michel Schenk van Aboma geeft in Cobouw zijn reactie.

(Cobouw)

12-05-2022
Lees meer Pijl rechts
AMTeK keuring

Zelf je materieel keuren

Volgens de Arbowet moet elk arbeidsmiddel periodiek gekeurd worden door een deskundig persoon. Via het AMTeK-systeem van Aboma kun je zelf je eigen materieel of dat van derden keuren, wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld tijdens onderhoud of op andere momenten waarop het materieel ‘even’ stilstaat.

Een gesprek met Mario Rovers, manager AMTeK bij Aboma, over de vele voordelen van keuren via AMTeK. Met AMTeK biedt Aboma bedrijven een tool voor het vervullen van de wettelijke plicht tot het deskundig keuren van materieel.

(Grond Weg Waterbouw)

10-05-2022
Lees meer Pijl rechts

Het laatste nieuws

Al het nieuwsPijl rechts
Icoon Live Webinar Aboma

Eerstvolgende webinar Safety Culture Ladder: 14 september 2022!

Meer weten over de Safety Culture Ladder (voorheen Veiligheidsladder)?

De afgelopen periode hebben wij diverse webinars verzorgd voor geïnteresseerden in de Safety Culture Ladder. Ons webinar gemist? Niet getreurd!

De komende maanden geven wij nog een aantal van deze webinars, check de nieuwe data! Veilig vanachter je eigen scherm helpen we je op weg bij je voorbereidingen voor implementatie van de Safety Culture ladder.

Let op, het betreft hier een introductie webinar en geen verdiepende sessie.

21-06-2022
Lees meer Pijl rechts
Vacuümheffer

Ongeval bij gebruik vacuümheffer

Recent heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een vacuümheffer werd ingezet voor het hijsen en plaatsen van een glazen ruit.

Dura Vermeer heeft een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke oorzaken van dit ongeval en heeft haar bevindingen verwoord in een “Leren van kaart’. Download nú de ‘Leren van kaart’!

27-05-2022
Lees meer Pijl rechts

Abomafoon

Abomafoon, dé arbowijzer voor de bouw
Digitaal informatiesysteem

Om jouw en je medewerkers tijd te besparen en nieuwe inzichten te bieden, bundelt Aboma continu de vele wetten en belangrijkste publicaties over veiligheid, kwaliteit en milieu in één naslagwerk: de Abomafoon…

Lees meer Pijl rechts
Abomafoon homepage

Vacatures

Altijd al willen werken bij dé organisatie waar het verbeteren en borgen van veilig werken, kwaliteit en milieu centraal staat?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en deskundige adviseurs, veiligheidskundigen, inspecteurs en/of auditors. Bekijk onze actuele vacatures. Misschien worden wij binnenkort collega’s!

Lees meer Pijl rechts
Vacature afbeelding homepage